Picassa Fotoğrafları Android Telefon Galerisinden Silmek

Android telefonu olup, blog, google+ gibi uygulamaları kulanıyorsanız ve fotoğraf paylaşıyorsanız telefonunuzun senkronizasyon ayarları açık ise bu fotoğraflar telefonunuzun galeri kısmına yüklenecektir. Bunları galeriden kaldıramazsınız. Ya picassa albümlerinizi sileceksiniz ya da aşağıda anlattığım diğer yolları izleyeceksiniz. Ben bu konuda bayağı rahatsız oldum ve bunu yazma ihtiyacı hissettim. Galerinizin size özel olması gerekir..

  • Öncelikle telefonunuzdan galeri menüsüne gelin. Dokunmatik tuş olan(soldaki) seçenekler tuşuna basın. Ayarlar seçeneğine tıklayın. Hesaplar kısmında telefonunuza eklediğiniz gmail hesabınızı seçin. Seknronizasyon picassa.. ve google foto gibi seçeneklerdeki tik i kaldırın. İsteğinize göre değiştirin. Kayıtlı olan hesaba giremiyorum derseniz, telefonunuzun senkronizasyon modunu açmanız gerekir.
  • Diğer bir çözüm ise yukarıdakinin aynısı fakat farklı yoldan. Menü>Ayarlar>Hesaplar>Google hesabı> kullanılan gmail üzerine tıklayın ve senkronizasyon seçeneklerinden Seknronizasyon picassa.. ve google foto olanlardan tik i kaldırın.
  • Bunlardan herhangi birini yaptıktan sonra bu işlemi uygulayıp galerimizden resimleri kaldırıyoruz. Menü>Ayarlar>Uygulama Yöneticisi>Hepsi>Galeriyi buluyoruz ve dokunuyoruz. Veriyi sil butonuna dokunuyoruz. Korkmayın varolan fotoğraflarınız kaybolmayacak ya da ben öyle biliyorum. Çünkü ben her ihtimale karşı kopyalarını aldım sonra veriyi sil butonuna bastım. Fakat silme işleminden sonra galerideki tüm fotoğraflarım aynı duruyor sadece senkronizasyon ile gelen fotolar gitmiş. Amacımız da bu değil miydi zaten ;) 
Bu tür sorunlarda bu mantık üzerinden giderseniz çözüme ulaşırsınız. Facebook vs gibi uygulamaların fotoğraflarını istemiyorsanız, uygulamanın senkronizasyon ayarlarından halledebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Bende aynı şeyden şikayetçiydim.Araştırmadımda açıkçası, bu yazıyı görmem iyi oldu..Bende deneyeyim bakalım gideceklermi :)
    Teşekkürler paylaştığın için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen :) sinir bozucu oluyor. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. dediğiniz gibi yaptım fakat Google + fotoğraf galerisinden de silsem kendi galerimden de siilsem aynı siliniyor bir şey farketmiyor .. ve ben bu durumdan çok rahatız oldum .. sadece yanlışlıkla hesabı açtım ve pişmanım ..

    YanıtlaSil
  3. Cok tesekkur ederim harbiden ise yaradi

    YanıtlaSil
  4. Oh be sonunda kurtuldum eyw bilader...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Lütfen yalnızca yazı ile ilgili yorumlar yazın.Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.